joi, 18 iunie 2009

Baze de date internaționale

ESPACE - NET Baza de date online gratuită care permite căutarea brevetelor în peste 30 de milioane de documente (brevete europene, brevete ale statelor membre si informatii despre brevete din toata lumea).
DEPATISnet Deutsches Patent- und Markenamt Baza de date online gratuită, în Germană si Engleză, care oferă acces la publicațiile de brevet din întreaga lume si din sistemul Oficiului German de Brevete.
USPTO Baza de date on line gratuită, în Engleză, care oferă acces la documentele de brevet americane.
UK PARENT OFFICE DATABASE Baza de date online gratuită, în Engleză, care oferă acces la documente de brevet britanice.
PCT GAZETTE Baza de date online gratuită în Engleză si în Franceză ce oferă acces la informații bibliografice, rezumate si desene ale brevetelor europene publicate din Ianuarie 1997
JAPAN PATENT OFFICE INTELLECTUAL PROPERTY DIGITAL LIBRARY Baza de date online gratuită în Engleză și Japoneză ce oferă acces la informatii din brevetele japoneze.
CANADIAN INTELLECTUAL PROPERTY OFFICE PATENT DATA BASES Baza de date online gratuită în Franceză si Engleză ce oferă acces la descrieri de brevet si imagini de peste 75 de ani.
CANADIAN TRADE-MARKS DATA BASE Baza de date online gratuită în Franceză si Engleză care contine mărcile înregistrate în Canada.
AUSTIAN PATENT DATA BASE Baza de date gratuită online în Engleză care oferă acces la informatii din brevete austriece.
INVENTIONS (ABSTRACTS IN ENGLISH) - RUABEN Baza de date gratuită online în Engleză care oferă acces la rezumate de brevete rusești din 1994 - prezent
RUSSIAN TRADEMARKS - RUTM Baza de date gratuită online în Rusă care contine informatii bibliografice si imagini grafice a mărcilor înregistrate în Federația Rusă. Baza de date corespunde cu Buletinele Oficiale din 1994 -prezent.
UTILITY MODELS -RUABU1 Baza de date gratuită online în Rusă care contine cereri si imagini grafice ale modelelor industriale înregistrate în Rusia. Baza de date corespunde cu Buletinele Oficiale din 1994 - prezent.
FILDATA-ITALIAN PATENT,UTILITY MODEL AND DESIGN MODEL DATABASE Baza de date gratuită online în Italiană care oferă acces la brevete, desene și modele industriale italiene din 1991- prezent.
INDUSTRIAL PROPERTY INFORMATION DATABASES ON INTERNET Baza de date gratuită online în Cehă care oferă acces la brevetele, modele de utilitate, date bibliografice și imagini ale certificatelor de design industrial și mărcile înregistrate în Republica Cehă.
PATENT ABSTRACTS OF BULGARIA Baza de date gratuită online în Engleză care oferă acces la datele bibliografice, rezumatele si imaginile brevetelor acordate de Oficiul Bulgar de Brevete din decembrie 1997 - prezent.
Surf IP.com IP OFFICE OF SINGAPORE PORTAL Baza de date online gratuită în Engleză ce oferă acces la baza de date a Oficiului de Proprietate Intelectuală Singapore si face trimiteri catre PCT, Oficiul de PI Singapore, Oficiul Japonez, Oficiul Tailandez, Oficiul European de Brevete, Oficiul Britanic, Oficiul Australian, Oficiul Coreean, Oficiul American, Index-ul brevetelor Taipei, Oficiul Canadian si Bazele de date cu informații privind brevetele din China.
EGYPTIAN PATENT ABSTRACTS Baza de date gratuită online ce oferă acces la rezumatele si imaginile brevetelor acordate de Oficiul Egiptean de Brevete din anul 2001- prezent.
NORWEGIAN PATENTS Baze de date gratuită online ce oferă acces la brevetele acordate de Oficiul Norvegian de Brevete din anul 2003- prezent. Brevetele sunt grupate în funcție de Clasificarea Internațională a Brevetelor.
INTELLECTUAL PROPERTY SELECTION- NOUA ZEELANDA Baza de date gratuită online care oferă acces la datele bibliografice ale brevetelor, mărcilor si desenelor industriale acordate de Oficiul Neo Zeelandez.
BAZA DE DATE AGEPI- REPUBLICA MOLDOVA
AG BIOTECHNOLOGY PATENTS AND NEW TECHNOLOGIES Baza de date online gratuită în Engleză ce oferă acces la o căutare în brevete din domeniul biotehnologiei din toată lumea.
CAMBIA Portal de proprietate industrială în Engleză.
SOFTWARE PATENT INSTITUTE & ITS DATA BASE OF SOFTWARE TECHNOLOGIES(SPI) Baza de date online gratuită în Engleză care oferă acces la brevete din domeniul tehnologiei software.
ORANGE BOOK UNLEASHED Baza de date comercială online în Engleză care oferă contra-cost acces la clasificarea brevetelor farmaceutice americane dupa mărci.
DELPHION Baza de date comercială online (numai datele referitoare la Statele Unite sunt gratuite) ce oferă contra-cost acces la brevete acordate americane si europene, la cereri de brevet si la rezumate japoneze, publicații WIPO PCT și INPADOC.
AUREKA SEARCH (BY AURIGIN,A SUBSIDIARY OF MICROPATENT) Baza de date comercială online în Engleză care oferă contra-cost acces la brevete americane, europene si japoneze si date despre cereri de brevet PCT (Patent Cooperation Treaty) si date sumare despre milioane de brevete americane, europene și japoneze.
QUESTEL.ORBIT Baza de date online comercială în Engleză care oferă acces la căutare în mai multe baze de date ca: Q- Pat (Brevete americane și europene) și FILE PLUSPAT (brevete din 68 de țări) si la varianta oficială în engleză a PATOLIS-WEB.
BRIVIT DATABASE Baza de date comercială online în Engleză care oferă contra-cost acces la o completă bibliografie a tuturor documentelor și brevetelor publicate din domeniul Masini cu Reluctantă Comutată (SRM) care nu tin seama de limbaj.
DIALOG DATA STAR Baza de date comercială online în Engleză care oferă contra-cost acces la o baze de date variate ce conțin informații Stiintifice si Business, informatii despre companii Europene, noutăti din Estul & Vestul Europei, informatii biomedicale, farmaceutice  de îngrijirea sănătătii, informatii tehnice.
EUROPEAN COATING PATENTS DATABASE Baza de date comercială online în Engleză care oferă contra-cost acces la textul integral al brevetelor din industria de acoperiri.
FACHINFORMATIONSZENTRUM KARLSRUHE (STN) Baza de date comercială online în Engleză si Germană care oferă acces contra-cost la bazele de date ale STN pentru stiinta, tehnologie, brevete si afaceri ca IFI CLAIMS.
IFI CLAMES PATENT SERVICE Baza de date comercială online în Engleză care oferă contra-cost acces la toate brevetele americane din domeniul chimiei din 1950, toate brevetele de utilitate americane din 1963, colectia completă a brevetelor americane din 1971-1974, incluzând 96.000 de înregistrări care lipsesc din baza de date USAPAT și toate certificatele de design si brevetele de plante din decembrie 1976 ( accesibile din DIALOG, STN și QUESTEL.ORBIT).
IPR VILLAGE Baza de date comercială online în Engleză si Germană care oferă contra-cost acces la documentele publicate de Oficiul German de Brevete si Mărci (din 1968), de Oficiul European de Brevete (din 1978), de Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală (din 1978) si de Oficiul American de Brevete (din 1976). În plus, este disponibilă traducerea în limba engleză a primei pagini a cererilor de brevet publicate de Oficiul Japonez de Brevete (din anul 2000).

Prima bază de date online cu fotografii din timpul comunismului
http://www.arhivelenationale.ro/
http://http://www.crimelecomunismului.ro/